FIRMENKONTAKT

logo_rokodelc

Miha Potočnik s.p.
Breg 18, 4274 Žirovnica

GSM +386 41 263 602

info@rokodelc.si


D.ŠT.: 97832596
TRR: SI56 03186–1001436593

NEUIGKEITEN UND PROJEKTE

rokodelc11

Sehen Sie unseren Prospekt (Flyer) (pdf)

letak

Naročite se na novice

* indicates required

Spomladi 2015 sva, Urška Ambrožič Potočnik in Petra Golinar pod okriljem Ljudske Univerze Radovljica izvedli prvi študijski krožek »Začetni tečaj modernega mozaika Trencadis« na katerem smo pričeli ustvarjati skupaj s tečajniki 3. življenjskega obdobja.

1

Zanimanje za tečaj modernega mozaika je bilo precejšnje in tako smo na Ljudski Univerzi v Radovljici od lanske jeseni do danes izvedli še 3 začetne tečaje in 1 nadaljevalni tečaj modernega mozaika Trencadis. Prav tako smo letos spomladi, pod okriljem LUR-a in Medgeneracijskega centra Bled izvedli začetni tečaj tudi na Bledu.

2

Zanimanje za moderni mozaik se kaže tako pri mladih, srednji in starejši generaciji, zato je v pogovoru z direktorico LUR-a Matejo Rozman Amon in Mojco Šolar vzniknila ideja, da bi v mestu Radovljica izpeljali medgeneracijski projekt postavitve modernega mozaika na prostem, v katerega bi vključili mlade iz mladinskega centra KAMRA in vse druge generacije, ki se izobražujejo na Ljudski Univerzi v Radovljici.

Glede na trenutno situacijo izgleda železniške postaje v Radovljici smo županu mesta Radovljica Cirilu Globočniku predlagali, da bi omenjeno postajo olepšali z vključitvijo mozaikov. Na sestanku, ki se je odvijal na železniški postaji je župan predlagal, če bi kot prvi projekt naredili prav tablo v mozaiku.

3

Tako smo pod okriljem Občine Radovljice, Ljudske Univerze Radovljica in mladinskega centra KAMRA v ponedeljek, 4. aprila 2016 pričeli s projektom.
Arhitektka Barbara Viki Šubic iz Centra arhitekture nam je po pravilniku in navodilih Slovenskih železnic oblikovno pripravila osnutek table.

Pred pričetkom lepljenja mozaika smo morali najprej pripraviti podlago in predlogo, katero smo potem pričeli oblagati v mozaik.

4

 

Vsak mozaični košček je bilo potrebno ročno zbrusiti…

5

 

Najprej smo oblikovali črke..

6

 

Nato je bila na vrsti še podlaga…

7

 

Ujeti trenutek popoldanske ekipe…

8

 

Ko je bil mozaik obložen, ga je bilo potrebno prilepiti na podlago..

9

10

11

 

Na koncu pa še fugiranje v dveh barvnih odtenkih…

12

 

Iz srca se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali pri kreaciji mozaične table in to so: Anja Bernik, Branka Čufer, Brigita Grmič, Irena Borštnik, Janez Legat, Jože Mihorič,  Marija Krapše, Miha Potočnik,  Nina Tušar Markež, Petra Golinar, Petra Razinger, Tomaž Pogačnik, Toni Papež, udeleženci mladinskega centra KAMRA, še posebej sta se angažirala Jure Rimahazi in Uroš Zupan.

Najlepše bi se zahvalila županu Cirilu Globočniku za zaupanje in pokazan interes, da želi narediti nekaj več za svojo občino.
Zahvala tudi arhitektki Barbari Viki Šubic iz Centra arhitekture, ki je v dogovoru s Slovenskimi železnicami oblikovno pripravila osnutek table.

Ob tem projektu sem bila zelo presenečena nad izredno kooperativnostjo Boštjana Lenaca in Zvoneta Razingerja, ki nam ju je Občina Radovljica dodelila kot pomoč pri izpeljavi celotnega projekta in bi se jima rada ob tej priliki tudi iskreno zahvalila za vso potrebno organizacijo, ki sta jo izpeljala.

Še posebej pa srčna zahvala direktorici Mateji Rozman Amon in vsem zaposlenim na Ljudski Univerzi Radovljica, za vaše pozitivno delovanje z namenom za čim večji doprinos občini in za vso nesebično podporo na vseh področjih! Čudoviti ste!!!

 

IMGP3562

IMGP3565

 

© 2011 Rokodelc

Miha Potočnik s.p., Breg 18, 4274 Žirovnica, G 041 263 602, info@rokodelc.si